Avtale for søm og tilpasning av bunad

Så gøy at du velger Alvdalsbunad til å hjelpe deg med din bunad. Denne avtalen mellom deg som kjøper og vi som selger, regulerer hvilke forpliktelser og rettigheter begge parter har når oppdraget starter og helt til bunaden er ferdig. Vi skal gjøre dette så enkelt for deg og at du skal bli 100% fornøyd med bunaden din.

Våre bunader er tilpasset din kropp, og derfor så er vi avhengig at vi tar mål og justerer bunaden til at den sitter helt perfekt. Du må også møte opp hos oss for å kunne ta mål eller å prøve bunaden før

Mål

Vi syr bunaden etter dine mål og kroppsfasong. Det er valgfritt om du ønsker å ta mål selv eller komme hit til oss for måltaking. Måleskjema kan sendes på e-post eller lastes ned fra vår nettside. Måltaking er gratis.

Materialpakke

Materialpakke inneholder alt stoff som vi bruker i produksjon, og dette må betales når bunaden bestilles. Vi sender faktura på beløp for materialpakke, og fakturaen må være betalt i sin helhet før vi starter på oppdraget. Betalingsfrist er 10 dager og faktura sendes elektronisk.

Prøving og tilpasning

Bunaden må prøves to ganger før den er ferdig.
Første prøving er når bunaden er klippet og montert sammen, og bunaden tilpasses.
Andre prøving skjer når bunaden er straks ferdig. Er det ikke behov for justering etter denne prøven, kan bunaden utleveres. Ved å ikke møte opp på andre prøving, frafaller retten til kostnadsfri justering i etterkant.

Ved prøving er det viktig at du:

  • Har på deg lette klær som bunaden kan prøves utenpå
  • Ta gjerne med deg dine bunadssko
  • Bestemmer lengden på stakken (damebunader)

Ved avtale om prøving, er det viktig at du møter opp til avtalt tidspunkt. Blir du forsinket, så gi beskjed så snart som mulig eller ta kontakt for ny time. Ved å ikke møte opp på avtalt time, blir du fakturert for kr 450,-

Utlevering

Oppdraget i sin helhet må være betalt før varene kan utleveres.  
Ferdig vare(r) må være hentet innen 3 måneder. 

Justeringer 

Etter at bunaden er utlevert, kan bunaden justeres innen 14 dager uten ekstra kostnad. Kjøper må da henvende seg skriftlig ved å sende e-post til hege@alvdalsbunad.no og avtale tidspunkt for justering. Retten til justering frafaller etter 14 dager etter utlevering. 

For tilpasninger og justeringer av bunader faktureres etter medgått tid etter gjeldende timesats. 

Leveringstid 

Leveringstid avtales ved bestilling, og vi anbefaler at du avtaler senest dato for utlevering ved bestilling. Ved høysesong (februar – juni), vil det ta noe lenger tid for svar på henvendelser på telefon og meldingstjenester. Send gjerne en e-post eller SMS i god tid i forveien før prøving eller henting. 

Priser og betaling 

Pris på tilbehør kan endres på grunn av prisøkninger hos våre leverandører. Alt tilbehør som ikke er spesifisert i avtalen betales med kort ved utlevering eller på faktura. Faktura må være betalt 3 dager før henting, eller du kan betale med kort ved henting i butikk  

For avbetaling av materialpakke, kan du bestille i vår nettbutikk og velge delbetaling som betalingsmåte. Priser på materiell og tilbehør endres 2-3 ganger i år. 

Kansellering 

Ønsker du å avbryte oppdraget, må dette varsles via e-post snarest. Kjøper må betale for alt arbeid som er gjort frem til tidspunkt for kansellering. Uferdig produkt blir da utlevert til kjøper da sluttfaktura er betalt i sin helhet. Faktura blir sendt på e-post og må være betalt innen 10 dager. Materialpakker som allerede er betalt, kan ikke refunderes på grunn av tilvirkningskjøp. 

Tilvirkningskjøp 

Bestilling av bunad og sølvbelter er tilvirkningskjøp etter personlige mål og avbestilling kan ikke skje uten at kjøper evt. må dekke noe av kostnadene selger vil ha med dette (Forbrukerkjøpsloven §41). Når du handler spesialbestilt bunadsbelte, bunad, kep, skjorte eller andre varer etter dine personlige mål så kjøper du ett produkt som er spesiallaget til deg. 

Materiell fra andre leverandører 

Vi syr ikke bunader av materiell som er kjøpt utenom Alvdalsbunad. Vi kan ikke gå god for kvaliteten eller endelig resultat med å bruke andre råvarer. Forutsetning for oppdraget er at alt materiell kjøpes av Alvdalsbunad. 

Avtale – søm og omsøm

Kontaktopplysninger

Navn
Navn
Fornavn
Etternavn
+47

Tilvirkningstid

Oppgi bestillingsdato / oppstarts dato og senest utleveringsdato

Avtale