Ny bunad? Vi syr bunader for deg

Vi syr, broderer og monterer din bunad eller festdrakt, enten det er herrebunad, damebunad eller barnebunad. Alle bunader er håndsydd – laget av bunadtilvirker på Alvdal med stoff fra norske leverandører.

Vi syr også andre bunader for både herre, dame og barnebunader.

Vi hjelper deg med din bunad eller festdrakt

Se også

100% norsk bunad – laget av bunadtilvirker

Når du velger bunad fra Alvdalsbunad, får du bunad som er laget spesielt til deg. Bunaden lages for å vare i vare hele livet og vil kunne gå i arv til neste generasjon. Du kan komme innom å se på alle stoff alternativer, kjenne på stoffkvalitet og se på alle de flotte fargenyansene. Alvdalsbunad bruker kun råvarer fra utvalgte leverandører som garanterer kvalitet – og du er 100% sikker på at du får en bunad som er laget i Norge, av en utdannet bunadtilvirker og tilpasset akkurat deg.

Hva er forskjell på en masseprodusert bunad og håndsydd av bunadtilvirker?

En ferdigsydd bunad er ofte masseprodusert i utlandet, av utenlandsk arbeidskraft uten kjennskap til bunadshistorien, ulike varianter og den unike draktskikken i Norge. Denne bunaden er ofte sydd med symaskin, ikke helt riktig stoff kvalitet og litt andre fargenyanser. I tillegg kan ikke disse bunadene i særlig grad tilpasses (sy inn eller ut), og har en helt annen kvalitet enn en original bunad. Disse produktene er konfeksjonsøm, laget etter samlebånd prinsippet. Sammenlignet med de håndsydde bunadene – ser du en klar forskjell.

Alvdalsbunad er opptatt av å ta vare på kunnskapen om bunader og videreføre kunnskap om draktskikken til neste generasjoner. Vi syr din bunad, av norske råvarer, originalt tilbehør og kunnskap om draktskikken for bunaden.