Personvernerklæring

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Denne siden setter også informasjonskapsler når du besøker den. En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som lagres i din nettlesers internminne. Denne hjemmesiden bruker cookies for å hjelpe til med at nettsiden skal kjenne igjen nettleseren fra gang til gang. Både dette nettstedet og samarbeidspartnere kan benytte cookies.

Dine rettigheter

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger kan kunden/ leverandøren endre ved å kontakte oss skriftlig per e-post på kai@alvdalsbunad.no

Innsyn i personopplysninger

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Alvdalsbunad AS. Vi svarer skriftlig per e-post.

Som kunde hos Alvdalsbunad AS har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Informasjon du har gitt oss
Dette kan være din e-postadresse, navn, faktureringsadresse, hjemmeadresse osv. I all hovedsak informasjon som er nødvendig for å levere en tjeneste til deg eller for å forbedre kundeopplevelsen din hos oss. Vi lagrer informasjonen du gir oss, slik at du kan utføre andre aktiviteter på nettstedet. Denne informasjonen inkluderer for eksempel navn og e-postadresse.

Informasjon som samles automatisk om deg
Dette inkluderer informasjon som automatisk lagres av informasjonskapsler og andre øktverktøy. For eksempel din IP-adresse, din handlingshistorie (hvis den finnes) etc. Denne informasjonen brukes til å forbedre kundeopplevelsen din. Når du bruker våre tjenester eller ser på innholdet på nettstedet vårt, kan aktivitetene dine logges.

IP-adressen er maskert, slik at vi ikke kan spore direkte til deg.

Offentlig tilgjengelig informasjon
Vi kan samle informasjon om deg som er offentlig tilgjengelig.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år

  • Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
  • Spesifikasjoner av pliktig regnskapsrapportering (kontospesifikasjon, kundespesifikasjon m.m.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:

  • Avtaler av betydning for bedriften.
  • Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
  • Utgående ordresedler.

Slik behandler vi brukernes personopplysninger

Det er frivillig for de som besøker www.alvdalsbunad.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Digital Ocean er vår driftsleverandører for www.alvdalsbunad.no. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandørene.
Databehandleravtale Digital Ocean

Alvdalsbunad benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Formålet med cookies

Det benyttes cookies på www.alvdalsbunad.no. Cookies er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til følgende:

  • Registrere og beregne trafikk og bruksmønstre.
  • Forbedre brukeropplevelsen.
  • Tilpasse innhold og funksjonalitet.
  • Utvikle og forbedre nettstedet.

En cookie inneholder ingen personlig informasjon, og kan ikke benyttes til å identifisere brukeren. Du kan lese mer om cookies hos Wikipedia.

Ved å gå inn på nettstedet nettbutikk.alvdalsbunad.no samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser. Dersom du ikke ønsker at det lagres cookies, kan du enkelt endre innstillingene i nettleseren din.

Ekomloven

Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes cookies i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke vil fungere optimalt. Les mer om den såkalte «cookie paragrafen», jf. ekomloven § 2-7b .

Denne hjemmesiden setter cookies

Cookies kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelopplysninger om dine preferanser, som f.eks ved å huske valgene du har gjort i et nettsted slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden.

Cookies for deling av innhold

Det settes en cookie for deling av innhold på sosiale medier, men informasjonen du deler lagres ikke hos oss. Les personvernreglene hos LinkedInTwitterGoogle+ og Facebook, som er kanaler for sosiale medier hvor du kan dele innhold. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan Facebook serverer deg tilpasset innhold basert på dine surfevaner, kan du gå til denne lenken og endre dine innstillinger for visning av reklame hos Facebook.

Cookies fra Piwik Pro

Vi bruker Piwik PRO Analytics Suite som vår analyseprogramvare for nettsted og verktøy for samtykkebehandling. Vi samler inn data om besøkende på nettstedet basert på informasjonskapsler. Den innsamlede informasjonen kan inkludere en besøkendes IP-adresse, operativsystem, nettleser-ID, nettleseraktivitet og annen informasjon. Se omfanget av data samlet inn av Piwik PRO.

Vi beregner beregninger som fluktfrekvens, sidevisninger, økter og lignende for å forstå hvordan nettsiden/appen vår brukes. Vi kan også opprette besøkendes profiler basert på nettleserhistorikk for å analysere besøksatferd, vise personlig tilpasset innhold og kjøre nettbaserte kampanjer.

Vi hoster løsningen vår på Microsoft Azure i Tyskland/Nederland/USA/Singapore/ElastX i Sverige, og dataene lagres i 14/25 måneder.

Formålet med databehandling: analyser og konverteringssporing basert på samtykke. Rettslig grunnlag: Art. 6 (1)(a) GDPR.

Piwik PRO sender ikke dataene om deg til andre underbehandlere eller tredjeparter og bruker dem ikke til egne formål. For mer, les Piwik PROs personvernerklæring.

Cookies fra relevans i søk

Alle søk som utføres ved hjelp av søkefunksjonen (internsøk) på www.alvdalsbunad.no, logges inn i databasen, inkludert følgende informasjon:

  • Søkebegrep.
  • Antall treff (søkeresultater).
  • Bruker-ID for brukere som er logget inn.
  • Dato og klokkeslett.

IP-adressen til brukeren lagres ikke. Søkeloggene lagres på ubestemt tid for bruk til statistikk og forbedring av innhold.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Se Gravatar personvernerklæring. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Du kan administrere cookies selv

Du kan selv bestemme om du ønsker å akseptere eller avslå å samtykke i lagring av cookies. Bruk verktøyet for å deaktivere sporing av informasjonskapsler

Personvern

  • Vi gjør vårt beste for å holde dine personlige data trygge.
  • Vi bruker sikre protokoller slik som HTTPS for kommunikasjon og overføring av data på nettstedet.
  • Vi bruker anonymisering og pseudonymisering der det er praktisk.
  • Vi overvåker våre systemer for mulige sårbarheter og angrep.

Leverandører

Alvdalsbunad bruker følgende leverandører og har signert databehandleravtale:

  • Fiken – Regnskap og fakturering
  • Phonero – Telefon
  • Microsoft – E-post og skylagring
  • Digital Ocean – drift av nettside
  • Piwiki Pro – statistikk og analyse av nettside
  • Google – annonsering, kart og min bedrift oppføring
  • Klaviyo – E-postmarkedsføring
  • Vimeo – skylagring for video

Endringer i denne informasjonen

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i denne informasjonen.
Denne siden ble sist oppdatert den 12.03.2022